Lasagne met gehakt en gegrilde groenten

Een goed gevulde lasagne met gehakt en gegrilde groenten waar de hele familie van zal smullen. De aubergine en courgette zijn eerst lekker gegrild en de lasagne is afgetopt met een zelfgemaakte bechamelsaus en Parmezaanse kaas. Daarmee krijg je zo’n heerlijk romige bovenkant met een krokant goudbruine korst bovenop de lasagne. Een leuk gerecht om te maken als je eters over de vloer krijgt, want je zult hier iedereen een plezier mee doen. Serveer met bijvoorbeeld een frisse salade.

4 personen
30 minuten + 25 minuten oventijd
Lasagne met gehakt en gegrilde groenten

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • 9 lasagnebladen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • ½ el suiker
  • 1 tl tijm
  • 1 tl basilicum
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl oregano
  • nootmuskaat
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • olijfolie
  • 400 ml melk
  • zout en peper
KokenKoken
Lasagne met gehakt en gegrilde groenten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Neem een grote pan met een scheutje olijfolie. Bak hierin even de tomatenpuree om het te ontzuren. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook en voeg deze toe aan de tomatenpuree en fruit deze even mee.
  • Doe de tomatenblokjes erbij met de suiker, tijm, basilicum en oregano. Meng alles door elkaar en laat dit op laag vuur zachtjes koken voor ca. 15 minuten.
  • Was de aubergine en courgette en snij deze in de lengte in dunne plakken. Smeer de plakken in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de plakken in een grillpan.
  • Doe wat olijfolie in een pan en bak het gehakt rul en breng op smaak met zout en peper. Doe het gehakt bij de tomatensaus en meng het geheel goed door elkaar.
  • Maak de bechamelsaus door de boter te laten smelten in een pannetje op laag vuur. Als de boter helemaal is gesmolten, voeg je de bloem erbij en blijf goed roeren. Als het mengsel na een paar minuten zanderig begint te worden en naar koekjes begint te ruiken, voeg je beetje bij beetje de melk toe en roer dit goed door met een garde tot je een mooie gladde saus hebt. Voeg dan een snuf nootmuskaat toe en laat het nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Nu ga je de lasagne opbouwen. Begin met een klein laagje bechamelsaus, dan afdekken met lasagnebladen, een laagje gehaktmengsel, courgette, lasagnebladen, weer een laagje van het gehaktmengsel, aubergine, lasagnebladen, het laatste beetje gehaktmengsel en eindig met een laag bechamelsaus. Je kunt hem eventueel op je eigen manier opbouwen.
  • Top de lasagne af met de geraspte Parmezaanse kaas. Schuif de ovenschaal in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten.
Eventueel overgebleven lasagne kun je voor zo’n 3 maanden bewaren in de vriezer. Handig voor als je een keer weinig tijd hebt om te koken.
Heb je de lasagne met gehakt en gegrilde groenten gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten