Linguine met garnalen en tomaatjes

Een nieuw jaar betekent nieuwe recepten, smaken en ideeën. Na al het eet geweld van de afgelopen dagen is het weer tijd om op de gezonde tour te gaan. We beginnen dit jaar dan ook met een makkelijk en gezond recept: linguine met garnalen en tomaatjes. Het recept is niet van ons zelf maar van Sowyen van het foodblog ‘At Sowyen’s Kitchen‘. In december hebben we weer meegedaan met de foodblogswap en hebben dus het linguine recept van Sowyen uitgekozen. Sowyen is gek op koken en bakken en dat is ook niet zo gek want haar moeder is namelijk kok en zij heeft het dus met de paplepel ingegoten gekregen. Ze heeft zelf ook een opleiding tot kok gedaan! Op haar blog zijn veel diverse recepten te vinden met een Antilliaanse twist, want dat is waar haar roots liggen. Dankjewel Sowyen voor de mooie inspiratie!

4 personen
30 minuten
Linguine met garnalen en knoflook

Ingrediënten

  • 300 gr rauwe gepelde reuze garnalen
  • 300 gr linguine
  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 125 gr rucola
  • 5 tenen knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 citroen
  • klontje boter
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • handje peterselie
KokenKoken
Linguine met garnalen

Bereiding

  • Kook de linguine volgens de beschrijving op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht.
  • Pel en snipper in de tussentijd de knoflook tenen en halveer de cherrytomaatjes.
  • Doe een beetje boter samen met een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en verhit totdat de boter gesmolten is. Bak hierin de knoflook langzaam aan (zorg dat deze niet te bruin wordt).
  • Voeg hierna de tomaatjes toe en bak 3 minuten mee.
  • Daarna doe je de garnalen erbij in de pan en deze bak je ook voor 3 minuten.
  • Haal de koekenpan van het vuur en voeg de rasp van de citroen toe en ook het sap. Hak de peterselie fijn en voeg deze samen met de chilivlokken en de Parmezaanse kaas aan het gerecht toe. Meng alles goed door elkaar. Gebruik eventueel nog wat van het kookvocht om de pasta wat romiger te maken.
  • Mix het geheel met de linguine en de rucola en breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met wat extra Parmezaanse kaas en verse peterselie.
Voor de kids heb ik dit recept met kip gemaakt!
Heb je de linguine met garnalen en tomaatjes gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten