Macaronischotel uit de oven

Familiegerecht

Macaroni is echt een familie gerecht en stond vroeger wekelijks bij ons op tafel. Het is natuurlijk een simpel gerecht om te maken voor het hele gezin. Wij hebben een andere variant gemaakt, namelijk een macaronischotel uit de oven. Dit is een ontzettend lekker recept geworden, echt comfort food ten top! De schotel is rijkelijk gevuld met gehakt en groenten in een heerlijke tomatensaus, afgetopt met kaas en plakken tomaat. Varieer er lekker op los met de ingrediënten, totdat je de perfecte macaronischotel hebt voor jou en je gezin.


Makkelijk en simpel

In ongeveer een half uur heb je de schotel in de oven staan. In de tussentijd kun je de boel alvast opruimen en de tafel dekken, zodat je na het eten zo klaar bent en kunt genieten van je avond. Mocht je wat van de macaroni over houden, kun je dit ook met gemak bewaren in de vriezer voor een paar maanden. Hou je van ovenschotels? Wij hebben nog veel meer ovengerechten gemaakt, bekijk ze hier.

4 personen
30 minuten + 20 minuten oventijd
macaronischotel-uit-de-oven

Ingrediënten

  • 250 gr macaroni
  • 500 gr gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 grote tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 200 gr champignons
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 40 gr roomboter
  • 40 gr bloem
  • 400 ml halfvolle melk
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 el gehaktkruiden
  • zout en peper
  • olijfolie
KokenKoken
Macaronischotel

Bereiding

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar doe dit 2 minuten korter. De macaroni zal nog verder garen in de oven. Giet de macaroni af en zet opzij.
  • Snipper de ui en de knoflook. Snij de prei in de lengte doormidden en was deze goed onder de kraan en snij in halve ringen. Snij de paprika en champignons in blokjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg hierna de prei, paprika en champignons toe en bak dit mee voor ongeveer 5 minuten.
  • Hierna voeg je het gehakt toe met de gehaktkruiden. Maak het gehakt goed los en bak dit mee voor 5 minuten.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout en laat het geheel op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Maak de bechamelsaus door de boter te laten smelten in een pannetje op laag vuur. Als de boter helemaal is gesmolten, voeg je de bloem erbij en blijf goed roeren. Als het mengsel na een paar minuten zanderig begint te worden en naar koekjes begint te ruiken, voeg je beetje bij beetje de melk toe en roer dit goed door met een garde tot je een mooie saus hebt.
  • Voeg 30 gram van de geraspte kaas toe aan de bechamelsaus en breng op smaak met zout en peper.
  • Snij ondertussen de tomaten in plakken.
  • Voeg de macaroni toe aan het gehaktmengsel en meng alles goed door elkaar. Doe het daarna in een ovenschaal. Verdeel de bechamelsaus erover en de rest van de kaas. Leg de plakken tomaat hier bovenop.
  • Zet de schaal in de oven voor 20 minuten.
Serveer met een lekkere en simpele groene salade.
Heb je de macaronischotel uit de oven gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »