Ontbijtmuffins met appel, noten en rozijnen

Het is weer tijd voor een foodblog swap! Wij mochten met veel trots deze maand voor het blog van Simone van der Koelen uit Eindhoven, foodquotes, een recept maken. Van ontwerper van schoenen, via een voedingsopleiding, naar expert op het gebied van receptontwikkeling en marketing. Simone heeft, niet zonder slag of stoot, echt haar passie gevolgd welke heeft geresulteerd in haar eigen onderneming waar voeding, fotografie, marketing en recepten centraal staan. Dat Simone echt een expert is kun je wel zien aan de website, deze ziet er goed uit met veel prachtige kwalitatieve recepten voorzien van mooie foto’s.

Ontbijtmuffins met appel, noten en rozijnen

En dan komt het moment dat je iets gaat kiezen om zelf te maken… Na veel lekere recepten te zijn tegengekomen heeft mijn zoon uiteindelijk de knoop doorgehakt en gekozen voor de ontbijtmuffins met havermout, noten en rozijnen. Ik vroeg hem wat we daarmee konden doen en hij wilde er graag appel doorheen hebben. En dat leek mij een uitstekend idee! We hebben de suiker ook vervangen door echte honing. Deze ontbijt-on-the-go smaakt echt fantastisch, is laag in calorieën en ging maar wat graag mee in de broodtrommels naar school. Simone, bedankt voor de inspiratie! Wij zijn enthousiast en we volgen je blog en insta account @foodquotes met veel plezier!

10 stuks
20 minuten voorbereiding & 20 minuten oven tijd
Ontbijtmuffins met appel

Ingrediënten

  • 4 el honing
  • 2 zoete appeltjes
  • 300 g tarwe bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1.5 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 20 g amandelschaafsel
  • 30 g walnoten
  • 20 g havervlokken
  • 50 g rozijnen
KokenKoken
Ontbijtmuffins met appel

Bereiding

  • Eerst verwarm je de oven voor op 180 graden en zet je een muffin vorm klaar met bakpapier erin
  • Schil de appels en snij deze in kleine stukjes en zet even aan de kant
  • Meng eerst alle “droge” ingrediënten zoals de bloem, bakpoeder en kaneel in een grote kom
  • Neem een tweede kom en meng hierin de eieren, melk en zonnebloemolie
  • Voeg de honing en de droge ingrediënten toe en meng goed door elkaar
  • Vervolgens voeg je de gehakte walnoten, amandelschaafsel, havervlokken, rozijnen en stukjes appel toe aan het beslag
  • Vul nu de muffin vormpjes met het beslag
  • Strooi nog wat havervlokken over het beslag
  • Bak de muffins in 20 minuten mooi goudbruin
Je kunt de muffins vullen met allerlei soorten fruit!
Heb je de ontbijtmuffins met appel, noten en rozijnen gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten