Pasta Boursin

Dit is zo’n ontzettend makkelijk gerecht om te maken en ook nog eens belachelijk lekker! We hebben het over deze pasta Boursin! Dit pasta recept wordt heerlijk romig door de roomkaas. Je kunt uiteraard ook andere soorten kruidige roomkaas gebruiken of laat bijvoorbeeld de hamreepjes weg voor een vegetarische variant. Heb je dit nog nooit gemaakt? Doe dit dan snel, want het is een dikke aanrader. Wij gaan dit vaker op tafel zetten!

2 personen
20 minuten
Pasta Boursin

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 kleine broccoli
  • 100 gr hamreepjes
  • 150 gr Boursin knoflook en kruiden
  • 200 gr penne
  • 1 ui
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • ½ tl chilivlokken
  • rucola
  • olijfolie
  • peper en zout
KokenKoken
Pasta Boursin

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet deze af. Hou een klein kopje kookvocht achter.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze beetgaar voor ongeveer 3 minuten in een laagje water met een snufje zout en giet af.
  • Snij ondertussen de courgette in blokjes en snipper de ui.
  • Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui op middelhoog vuur. Voeg hierna de broccoli en de courgette toe en bak deze voor een paar minuten. Dan kunnen de hamreepjes erbij en bak deze mee. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  • Voeg nu de Boursin toe en meng dit goed door tot het gesmolten is. Breng op smaak met de chilivlokken.
  • Nu kan de pasta erbij en meng alles goed door elkaar. Voeg naar behoefte nog een scheutje kookvocht toe om de saus wat in te dikken.
  • Leg een handje rucola op de borden en verdeel hierover de pasta en maak af met de Parmezaanse kaas.
In dit gerecht kun je eindeloos variëren met groenten die jij lekker vindt!
Heb je de pasta Boursin gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.