Quiche met witte asperges en prei

De asperges, ook wel het ‘witte goud’ genoemd, zijn er weer! En daar worden we heel erg blij van, want ten eerste zijn ze super lekker en ten tweede is dat het teken dat de lente op komst is! Wij konden natuurlijk niet achterblijven om hier een heerlijk gerecht mee te bedenken. En zie hier de prachtige quiche met witte asperges en prei. Echt een toppertje, de combinatie van asperge met prei is een hele goede keuze. De prei krijgt een lekkere zoete smaak, doordat deze gegaard is in de oven. Deze lente quiche is een aanrader!

2-3 personen
40 minuten
Quiche-met-witte-asperges-en-prei

Ingrediënten

  • 3 tot 4 vellen hartige taart bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 3 á 4 asperges
  • 2 á 3 preien
  • 80 ml slagroom
  • 25 gr geraspte kaas
  • 2 el peterselie
  • 2 tl tijm
  • paneermeel
  • zout en peper
  • 3 el olijfolie
  • boter
  • rechthoekige quichevorm 35 cm
KokenKoken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij het uiteinde van de prei en een stuk van het groen, zodat ze in de lengte in de quichevorm passen. Snij ze in de lengte door midden en was de preien onder stromend koud water. Laat ze goed uitlekken op wat keukenpapier.
  • Leg de preien op een bakplaat met wat bakpapier en besprenkel met olijfolie. Strooi hierna de tijm en wat peper en zout over de prei. Doe de bakplaat in de oven voor ca. 15 minuten. Draai de preien halverwege om.
  • Schil de asperges met een dunschiller en verwijder 2 cm van de onderkant. Kook ze in een grote pan in ruim kokend water met een snuf zout voor ongeveer 7 minuten en laat ze goed uitlekken.
  • Vet in de tussentijd de quichevorm in met wat boter. Laat de vellen bladerdeeg een beetje ontdooien en bekleed hiermee de vorm. Zorg dat het deeg elkaar wat overlapt. Eventueel overhangend deeg vouw je naar binnen. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en bedek de bodem met een klein laagje paneermeel.
  • Hak de peterselie grof. Kluts de eieren met de slagroom in een kommetje. Doe het eiermengsel, peterselie, geraspte kaas en wat peper en zout in een blender of keukenmachine, totdat het een mooi glad mengsel is.
  • Leg de asperges en de prei in de lengte in de bakvorm, snij deze eventueel wat kleiner, zodat het mooi past. Giet hierover het eiermengsel.
  • Zet de quiche zo laag mogelijk in de oven voor ca. 25 minuten totdat deze mooi goudbruin is geworden. Lekker als hoofdgerecht met een stukje vis of als lunch.
Heb je geen rechthoekige bakvorm? Je kunt de quiche ook prima maken in een ronde vorm. Snij dan de asperges en prei wat kleiner.
Heb je de quiche met witte asperges en prei gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

hartige-banketletter

Hartige banketletter

’t Heerlijk avondje is bijna gekomen! Gezellig met de familie bij elkaar komen of samen met vrienden spelletjes doen met uiteraard daarbij cadeautjes, want die

Lees verder »
pepernoten-brownies

Pepernoten brownies

‘Zie ginds komt de stoomboot…….’ De goedheiligman is samen met zijn pieten weer gearriveerd in ons kleine kikkerlandje. Van mijn neefjes heb ik begrepen dat

Lees verder »