Salted caramel appelpakketjes

We gaan met een knaller van een recept het oude jaar uit. Salted caramel appelpakketjes, weer eens wat anders dan de doorsnee appelflappen. En oh wat zijn ze ontzettend smakelijk en heerlijk zoet, echt een aanrader! De karamelsaus en pecannoten maken het extra lekker. Een ultieme traktatie naast de oliebollen op oudejaarsavond. Maar wij vinden dat je ze prima op elke dag van het jaar kunt bakken. Fijne jaarwisseling!

6 stuks
30 minuten + 20-25 minuten oventijd
Salted caramel appelpakketjes

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 2 zoete appels
  • 1 ei
  • ½ tl kaneel
  • 2,5 el fijne kristalsuiker
  • 40 gr pecannoten

Voor de karamelsaus:
  • 30 ml water
  • 130 gr suiker
  • 100 ml slagroom
  • ½ el boter
  • zeezout
KokenKoken

Bereiding

  • Maak eerst de karamelsaus. Doe het water met de suiker in een pannetje. Laat dit op een middelhoog vuur al kokend karamelliseren tot het lichtbruin is, zonder te roeren. Je kunt af en toe even het pannetje heen en weer bewegen. Pas op dat het niet te donker wordt. Verwarm de slagroom en blus het suikerwater dan voorzichtig af met de slagroom. Doe dit met beleid, want het kan gaan spetteren. Roer dit goed door met een garde. Laat het dan voor een paar minuten goed inkoken. Hierna voeg je de boter toe en een flinke snuf zeezout, meng dit nog even goed door elkaar en haal het van het vuur. Laat dit afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg wat bakpapier op een bakplaat.
  • Laat de bladerdeeg even ontdooien.
  • Schil in de tussentijd de appels en snij deze in kleine blokjes. Meng de appel met de kaneel en de suiker. Hak de pecannoten en meng dit door de appels.
  • Smeer de bladerdeegvellen dun in met de karamelsaus. Doe een bergje van het appelmengsel in het midden van het bladerdeeg. Vouw de 4 punten naar binnen en druk alles even goed aan, zodat ze niet open barsten in de oven.
  • Leg de appelpakketjes op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de pakketjes met het ei.
  • Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten tot de pakketjes mooi goudbruin zijn geworden.
  • Laat ze even afkoelen en schenk voorzichtig de karamelsaus met een zigzaggende beweging over de pakketjes. Geniet van deze salted caramel appelpakketjes!
Voordat je de salted caramel pakketjes op tafel zet, kun je ze nog even een paar minuten opwarmen in de oven.
Heb je de salted caramel appelpakketjes gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten