Sinterklaas taart

Pakjesavond is in het vooruitzicht en dan wil je natuurlijk iets lekkers op tafel zetten. Wat dacht je van deze ultieme Sinterklaas taart! Hij ziet er fantastisch uit en zal zeker in de smaak vallen bij de kleintjes en de volwassenen. De taart bestaat uit gevuld speculaas met daarboven op een laag cheesecake. Deze combinatie is echt hemels en zal het heerlijk avondje helemaal compleet maken!

ca 12-14 punten
45 minuten + 1 uur rusttijd deeg + 35 minuten oventijd + 3 uur koeltijd
sinterklaas-taart

Ingrediënten gevuld speculaas

  • 300 gr bloem
  • 150 gr roomboter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 30 ml melk
  • 150 gr donkere basterdsuiker
  • 700 gr amandelspijs
  • 1 ei
  • 1 el water
  • 3 el speculaaskruiden
  • 8 gr bakpoeder
  • zout
  • springvorm 20 cm
 

Ingrediënten cheesecake

  • 300 gr roomkaas
  • 120 gr crème fraîche
  • 60 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
KokenKoken

Bereiding gevuld speculaas

  • Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder boven een grote kom. Snij de roomboter in kleine blokjes en voeg dit aan de bloem toe. Hierna doe je de melk, basterdsuiker en de speculaaskruiden erbij. Meng alles goed door elkaar met de hand of een keukenmachine tot een mooi deeg. Maak er een bal van en wikkel deze in huishoudfolie en leg in de koelkast voor een uur.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de vorm in met roomboter en bekleedt de onderkant en de zijkant van de vorm met bakpapier.
  • Neem iets meer dan de helft van het deeg, rol deze uit en bekleedt hiermee de bodem en de zijkant tot ongeveer 2,5 tot 3 cm hoog.
  • Meng de amandelspijs met het ei en het water en verdeel dit over het deeg. Rol de rest van het deeg uit en dek hiermee de amandelspijs goed af.
  • Zet in de oven voor 35 minuten en laat helemaal afkoelen.
 

Bereiding cheesecake

  • Mix de roomkaas, crème fraîche en de suiker. Hierna voeg je de slagroom en de slagroomversteviger toe en mix tot een stevige massa. Meng de speculaaskruiden er voorzichtig door en verdeel het geheel over de gevulde speculaas tot de rand van de vorm.
  • Zet de taart in de koelkast en laat deze voor minimaal 3 uur opstijven.
Voordat je de taart serveert, kun je deze samen met de kinderen versieren met kruidnoten of ander strooigoed.
Heb je de Sinterklaas taart gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten