S’mores uit de oven

Deze s’mores uit de oven is echt onweerstaanbaar. Wat? S’mores? Ja, dit is een typisch Amerikaans dessert of snack met chocolade en marshmallows. Dit dessert wordt meestal gemaakt op de barbecue, waarbij je de marshmallows roostert en dan samen met een stukje chocolade tussen 2 biscuitjes doet. Maar aangezien we de zon niet vaak hebben gezien en de barbecue maar weinig aan heeft gestaan, hebben wij de s’mores in de oven gedaan. Vanuit de oven zet je de schaal op tafel en kun je de biscuitjes dippen in de s’mores. Ook hebben we er nog karamelsaus en noten aan toegevoegd. Een heel erg zoet recept, maar 100% de moeite waard! De kinderen zullen dit ook zeker waarderen.

3-4 personen
20 minuten
s'mores-uit-de-oven

Ingrediënten

  • 100 gr marshmallows
  • 1 pak biscuitjes
  • 100 gr pure chocolade
  • 50 gr pecannoten
  • 100 ml slagroom
  • ½ el roomboter
  • 30 ml water
  • 130 gr suiker
  • zeezout
KokenKoken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak eerst de karamelsaus. Doe het water met de suiker in een pannetje. Laat dit op een middelhoog vuur al kokend karamelliseren tot het lichtbruin is, zonder te roeren. Je kunt af en toe even het pannetje heen en weer bewegen. Pas op dat het niet te donker wordt. Verwarm de slagroom en blus het suikerwater dan voorzichtig af met de slagroom. Doe dit met beleid, want het kan gaan spetteren. Roer dit goed door met een garde. Laat het dan voor een paar minuten goed inkoken. Hierna voeg je de boter toe en een flinke snuf zeezout, meng dit nog even goed door elkaar en haal het van het vuur. Laat dit afkoelen.
  • Hak de chocolade en de pecannoten grof.
  • Neem een ovenschaal en verdeel over de bodem de chocolade en de helft van de pecannoten. Hierna schenk je er wat karamelsaus overheen. Bedek dit met de marshmallows door ze rechtop te zetten. En strooi de overgebleven pecannoten over.
  • Zet de schaal in de oven voor ongeveer 10 minuten. De marshmallows moeten mooi goudbruin worden.
  • Haal de schaal uit de oven en besprenkel met nog wat van de karamelsaus. Serveer de s’mores met de biscuitjes.
Het is ook heel leuk om de marshmallows bij een kampvuur te roosteren. Stop deze daarna tussen 2 biscuitjes met een stukje chocolade.
Heb je de s’mores uit de oven gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten