Vegetarische lasagne met cottage cheese

Om heel eerlijk te zijn, eet ik eigenlijk bijna altijd vlees en vis. Vegetarisch vond ik altijd wat “kaal”. Maar de laatste tijd focus ik wat meer op vegetarische recepten en ik moet zeggen dat ik het steeds meer begin te waarderen. Vorige week heb ik een vegetarische lasagne met cottage cheese gemaakt. Deze verrassende variant zit vol met groente en spinazie en is ontzettend lekker. Geloof me, deze lasagne is zo lekker zacht van smaak, echt om te genieten. Door de gebakken groenten te mengen met de cottage cheese krijg je ontzettend smeuïge laagjes in de lasagne. De tomatensaus en geraspte mozzarella mogen natuurlijk niet ontbreken in dit geweldige recept. Ook onze jongens hebben er heerlijk van gesmuld. Dit wordt een blijvertje hier in huis. Kortom, voor jong en oud een topper van een recept!

4 personen
1 uur
Vegetarische lasagne met cottage cheese

Ingrediënten

  • 2 blikken tomaten
  • 9 bladen lasagne
  • 2 zakjes geraspte mozzarella á 150 gr
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 200 gram spinazie
  • 1 grote ui
  • 400 gram cottage cheese
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 tl chili poeder
  • zout
  • peper
  • olijfolie
KokenKoken
Vegetarische lasagne met cottage cheese

Bereiding

  • Verwarm de oven alvast op 220 graden.
  • Doe de twee blikken tomaten stukjes in een blender.
  • Voeg de olijfolie, knoflook, basilicum, zout en chili toe en blend dit tot een mooie gladde saus en zet even apart.
  • Schep nu de cottage cheese in de blender en blend dit tot een gladde massa en zet even opzij.
  • Snij de ui, winterpeen, courgette en bak deze in een grote pan in een eetlepel olie.
  • Voeg na een aantal  minuten de spinazie handje voor handje toe.
  • Als de spinazie geslonken is schep je alles uit de pan en stop dit in de  keukenmachine en snij alles wat kleiner, wees niet te enthousiast er mogen nog wel wat grove stukjes in zitten.
  • Vervolgens voeg je de groenten en de cottage cheese samen in een schaal en zet even apart.
  • Nu pak je de ovenschaal erbij en start je met het opbouwen van de lasagne, je start met een dun laagje tomatensaus.
  • Vervolgens een laag lasagnebladen gevolgd door een laag groenten / cottage cheese mengsel.
  • Hier overheen weer een dun laagje tomatensaus gevolgd door een laagje mozzarella.
  • Dan een laag lasagnebladen, groente mengsel en weer een dun laagje tomatensaus en mozzarella kaas.
  • Dit herhaal je nog een keer en dan is de ovenschaal gereed om, afgedekt met aluminiumfolie, 20 minuten te bakken in de oven.
  • Na 20 minuten haal je de aluminium folie er af en bak je de lasagne nog een keer 10 minuten.
  • Als de lasagne een mooi kleurtje heeft gekregen haal je de schaal uit de oven en laat je deze even afkoelen voordat je kunt aanvallen.
Vegetarische lasagne met cottage cheese
Je kunt allerlei soorten groenten gebruiken, kies gewoon wat je lekker vindt.
Heb je deze vegetarische lasagne met cottage cheese gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten