Vispakketjes kabeljauw haas

Het is weer juli en tijd voor de maandelijkse foodswap op Facebook. Vorige editie was erg goed bevallen en deze maand was het een eer om een recept te mogen maken van het foodblog van Andréa. Andrea’s passie is koken en eten en dat zie je ook terug op haar geweldige foodblog. Ze heeft veel recepten op haar website staan die vooral lekker én makkelijk te maken zijn. Voor het verzorgen van een diner, BBQ of buffet, toetjes, zoete baksels, stap-voor-stap foto’s en how-to video’s, je vindt het allemaal bij Andrea. Na een tijdje de site afgestruind te hebben, kozen wij uiteindelijk voor een vispakketjes kabeljauw haas.

Wij hebben wat extra groente toegevoegd in de vorm van courgette en in plaats van rode hebben wij groene pesto gebruikt. Daarnaast hebben wij basilicum toegevoegd als vers kruid en per pakketje een eetlepel pijnboompitjes. De kabeljauw wordt in 20 minuten gaar gestoomd, zo blijven alle goede gezonde vetten en vitaminen optimaal aanwezig. Lekker gezond en, zoals Andrea al zegt, lekker slank. Perfect met gebakken aardappeltjes of zilvervlies rijst.

4 personen
30 minuten
Vispakketje kabeljauw haas

Ingrediënten

  • 4 el groene pesto
  • 500 gr kabeljauw haas
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • paar blaadjes verse basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • 100 gr bio tomaten
  • 1 citroen biologisch
KokenKoken

Instructies

  • Verwarm de oven alvast voor op 220 graden.
  • Was en snij de prei in dunne reepjes en de tomaten, courgette en citroen in plakjes. Verdeel de kabeljauw haas in 4 gelijke stukken.
  • Neem een stuk aluminiumfolie of bakpapier en verdeel er een laagje van de prei op. Leg de kabeljauw erop en schep daar een paar flinke eetlepels pesto over. Verdeel de plakjes tomaat en courgette om-en-om bovenop de vis. Vervolgens nog een laag met een paar citroen schijfjes en wat blaadjes verse basilicum. Strooi als laatste een halve eetlepel pijnboompitten over de vis.
  • Vouw het pakketje goed dicht en herhaal dit voor elk stuk kabeljauw haas.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat en schuif deze in de oven voor 20 minuten.
  • Vouw de pakketjes voorzichtig open (pas op, er komt stoom uit de pakketjes) en serveer op de borden.
Lekker met gebakken aardappeltjes uit de oven of zilvervlies rijst.
Heb je de vispakketjes kabeljauw haas gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten