Gevulde koolrolletjes met garnalen

Het is elk jaar weer een uitdaging om een lekker en origineel voorgerechtje te verzinnen voor het kerstdiner. Deze Kerst hebben wij gekozen voor gevulde koolrolletjes met garnalen met een Oosters tintje. Naast dat het heel smakelijk is, ziet het er ook nog heel feestelijk uit op je bord. Het is weer eens wat anders dan de klassieke carpaccio of een garnalencocktail. Probeer ook eens onze zalmtartaar!

4 personen
40 minuten
gevulde-koolrolletjes-met-garnalen

Ingrediënten

  • 12 groene kool of savooiekool bladeren
  • 300 gepelde garnalen
  • 3 bosuien
  • 100 gr rijstnoedels
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr taugé
  • 4 eieren
  • 2 el gebakken uitjes
  • 100 gr diepvries tuinerwten
  • 1 cm verse gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 tl sambal
  • ½ limoen
  • 2 tl sesamzaadjes
  • zonnebloemolie
  • peper en zout
KokenKoken

Bereiding

  • Neem een ruime pan en laat hierin flink wat water koken met een snuf zout. Haal in de tussentijd de bladeren voorzichtig van de kool en was ze even onder de kraan. Kook de bladeren voor ongeveer een minuut, totdat ze wat zachter zijn geworden. Doe ze niet allemaal tegelijk in de pan, maar een paar tegelijk. Zet de bladeren even apart.
  • Kook ondertussen de tuinerwten in een laagje water voor 6-8 minuten en giet ze af.
  • Schil de gember en snij deze fijn en doe hetzelfde met de knoflook. Snij de bosui in dunne ringetjes. Doe een scheutje zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak hierin de knoflook, gember en de bosui even aan. Voeg daarna de garnalen toe en bak deze mee voor ongeveer 4 minuten.
  • Doe nu de tuinerwten en de taugé erbij en roer even om. Voeg de sojasaus, vissaus, sambal en het sap van de halve limoen toe, meng alles goed door elkaar en laat dit zachtjes inkoken.
  • In de tussentijd bereidt je de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud water en laat het uitlekken.
  • Kluts de eieren in een kom en doe hierbij een snuf zout en peper en de sesamzaadjes. Verwarm een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak het mengsel tot een omelet. Draai deze halverwege om. Snij de omelet in 12 gelijke stukken.
  • Nu kun je de koolbladeren gaan vullen. Leg het blad plat neer en leg een plakje omelet in het midden van het blad en dan verdeel je een beetje van de mie erover. Daar bovenop doe je het garnalenmengsel. Maak af met wat gebakken uitjes. Vouw aan één kan het blad over de vulling, dan vouw je de zijkanten naar binnen en rol je hem verder op. Zorg dat de vouwkant aan de onderkant zit.
  • Serveer 3 rolletjes per persoon op een bord en strooi wat sesamzaadjes over het gerecht samen met wat druppels sojasaus.
Je kunt de koolbladeren bijvoorbeeld ook vullen met kip of biefstuk.
Heb je de gevulde koolrolletjes met garnalen gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten