Hamburgers van de grill

Zondag is het weer vaderdag en waar houden veel vaders van…. juist vlees! En vooral vlees van de barbecue. Dus verwen je vader komende zondag eens met deze fantastische hamburgers van de grill. Vaders willen natuurlijk zelf de burgers grillen, want de BBQ is over het algemeen hun eigen domein. Een tip die je je vader kunt meegeven is bijvoorbeeld het gebruik van het juiste en beste vlees. Vraag daarom bij je lokale slager naar rundergehakt met een vetpercentage van 20%. Duw een kuiltje in je burger voor een gelijke garing en mooie vorm en bestrooi als laatste pas zout toe. Ga zeker de burgers niet plat drukken op de barbecue, want zo druk je de lekkere sappen eruit. Varieer er op los, niets is te gek. Maar schenk vooral veel aandacht en wat liefde aan je vlees, dan komt alles goed!

6 personen
30 minuten
Hamburger van de grill

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt met 20% vet
  • 1 el Worcestershire saus
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 6 hamburger broodjes
  • 4 el ketchup
  • 4 el mayonaise
  • 1 uitje
  • 2 avocado’s
  • 3 vleestomaten
  • een paar zoet zure augurken
KokenKoken
Hamburger van de grill

Bereiding

  • Zet de BBQ alvast aan als je met kolen gaat grillen.
  • Meng het gehakt in een kom met de Worcestershire saus, peper en de knoflook poeder en laat het vervolgens een half uurtje in de koelkast staan om te rusten. Dek de kom wel goed af, want anders droogt het vlees heel snel uit.
  • In de tussentijd heb je mooi de tijd om het sausje en andere ingrediënten klaar te maken.
  • Snipper het uitje fijn en meng dit met de mayonaise en de ketchup in een kommetje en zet deze opzij.
  • Snij alvast de augurken, avocado en tomaat in plakjes. Deze ga je gebruiken om de hamburgers mee te beleggen.
  • Na een uurtje maak je van het gehakt 6 gelijke stukken die je tot een hamburger vormt met een kuiltje in het midden. Dit kuiltje zorgt ervoor dat de burger helemaal gelijkmatig gaar wordt en mooi gelijk van dikte zal zijn.
  • Zorg ervoor dat je BBQ ongeveer 200° is en een schoon rooster heeft, zodat het vlees niet blijft plakken. Nu kunnen de burgers op de BBQ.
  • Keer de burgers regelmatig zodat ze aan beide zijde dezelfde kleur hebben. Ga vooral niet op de hamburger duwen! Zo druk je alle sappen uit het vlees en die zijn nu juist de smaakmaker.
  • Het is zonde om het vlees open te snijden om te kijken of het gaar is, dus gebruik daarom een thermometer. Bij 60°-65° is de burger nog lekker rosé en bij een temperatuur van 70°-75° is de burger compleet gaar.
  • Als de hamburgers naar wens gaar zijn, strooi je nog een snuf zout over het vlees. Haal de burgers van de BBQ en laat ze nog even rusten.
  • Maak dan het broodje op met de burger, tomaat, avocado en de augurk. Maak het af met de saus. Geniet van deze perfecte hamburgers van de grill!
Vraag bij je slager om rundergehakt met 20% vet, dit is echt een wereld van verschil met mager rundergehakt!
Heb je deze hamburgers van de grill gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten