Kabeljauw met pesto en parmaham

Als er vis op het menu staat, is dit echt één van mijn lievelingsrecepten: kabeljauw met pesto en parmaham. De zachte smaak van de vis gecombineerd met de pesto en zoute smaak van de rauwe ham zorgen samen voor een smaakexplosie in je mond. Als ik een recept met kabeljauw maak, neem ik altijd de kabeljauwhaas. Deze is wel wat duurder, maar oh zo zacht en lekker! De kabeljauwhaas is niet hetzelfde als een stukje kabeljauwfilet. De haas wordt namelijk gesneden uit het dikste deel van de rug van de kabeljauw en is een stuk dikker, zonder graatjes en heel erg mals qua smaak. Dat vlees en vis heel goed samen gaan, bewijst dit recept maar weer eens. Kabeljauwhaas gewikkeld in parmaham met een flinke lepel zelfgemaakte pesto ertussen. 

4 personen
30 minuten
Kabeljauw met pesto
KokenKoken
Kabeljauw met pesto
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zorg ervoor dat er een ingevette ovenschaal klaar staat.
  • Dep de kabeljauwhaas met een keukenpapiertje droog en snij deze in 4 gelijke stukken. Mocht je toch voor kabeljauwfilet kiezen, zorg er dan voor dat je het dunnere staartstuk dubbel vouwt zodat de vis een gelijke dikte heeft en deze niet uitdroogt.
  • Leg de kabeljauw elk op een plak parmaham.
  • Bestrijk de stukken kabeljauw met een flinke eetlepel zelfgemaakte pesto en vouw de parmaham om het stukje vis heen.
  • Vervolgens vouw je nog een stuk parmaham om de vis heen zodat je een mooi pakketje krijgt.
  • Leg de 4 stukken vis in de ovenschaal en laat de pakketjes gaar worden in ongeveer 20 minuten.
Serveer bijvoorbeeld met groene asperges en aardappelpuree.
Heb je deze kabeljauw met pesto en parmaham gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »