Kip met een pesto korstje

Afgelopen maand hebben we voor de maandelijkse foodswap een gerecht mogen maken van Anja’s Foodblog. Anja heeft een mooie uitgebreide foodblog met heerlijke recepten van A tot Z, er is voor iedereen zeker wel wat te vinden. De keuze was dan ook best lastig om een lekker recept uit te kiezen, maar we hebben gekozen voor ‘Kip met een krokant korstje van pesto’. Voor de kip hebben wij kippendijen gebruikt. Deze blijven lekker sappig, doordat ze ten opzichte van kipfilet wat vetter zijn. Het korstje van pesto hebben wij gemaakt met zelfgemaakte verse pesto volgens ons eigen recept. Aan de kip hebben wij tomaatjes uit eigen tuin toegevoegd en geserveerd met gebakken aardappeltjes en een simpele salade met komkommer, tomaatjes en olijven. Anja, dankjewel voor deze heerlijke inspiratie.

4 personen
40 minuten
kip met een pesto korstje

Ingrediënten

  • 400 gr kippendijfilet
  • 5 tomaten
  • 4 el grof paneermeel
  • 5 el (zelfgemaakte) groene pesto
  • 2 tl kipkruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
 

Voor de salade

  • 1 komkommer
  • groene olijven
  • 4 tomaten
KokenKoken
kip met een korstje van pesto

Instructies

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  • Kruid de kippendijen met de kipkruiden.
  • Snij de tomaten in 4-en en zet even opzij
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en braad de kip rondom bruin aan.
  • Leg hierna de kip inclusief het vet uit de pan in een ovenschaal.
  • Meng de groene pesto met de paneermeel en verdeel dit mengsel over de kip en druk goed aan.
  • Vervolgens verdeel je de tomaten eroverheen en schuif je de schotel in de oven.
  • De kip is na 20-30 minuten klaar, je kunt de gaarheid controleren door er een prikker in te steken. Komt er mooi helder vocht uit het vlees dan is je kip goed. Je kunt er ook voor kiezen om een vleesthermometer te gebruiken, zorg er dan voor dat het vlees een kerntemperatuur heeft van 70-72 °C.
  • Haal de ovenschotel uit de oven en laat de kip even rusten voor een paar minuten.
  • Snij ondertussen voor de salade de komkommer en een aantal tomaten. En meng dit met wat olijven in een schaal.
  • Maak de borden op met de salade en eventueel gebakken aardappeltjes.
  • Als laatste leg je er een mooi stukje kippendij met korst naast en eet smakelijk!
Wist je dat dit korstje het ook erg goed doet op zalm uit de oven?
Heb je deze kip met een pesto korstje gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten