Lekker mals stoofvlees

Taai stoofvlees, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Het lekkerste is natuurlijk lekker mals stoofvlees, zeker als je er zoveel tijd in steekt. Maar hoe krijg je dit nou voor elkaar? Verwerk het vlees op kamertemperatuur en laat het niet koken, maar zachtjes pruttelen. Als je deze regels aanhoudt, moet het goed komen! Geef het de tijd en wat liefde om het vlees langzaam zacht te laten worden. In dit recept maken we gebruik van laurier, tijm, rozemarijn, steranijs, kardemom en een lekker flesje bruin bier. Ingrediënten die je niet zo veel langs ziet komen, maar wel enorm lekker zijn in een stoofpot.

4 personen
30 minuten + 2 tot 4 uur stoven
Lekker mals Stoofvlees

Ingrediënten

  • 1 kg runderriblappen op kamertemperatuur
  • 200 gr tomatenpuree
  • 125 gr roomboter
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 stuks steranijs
  • 1 el kardemom peulen
  • 1 flesje Leffe bruin bier
  • zout
  • en niet te vergeten een beetje liefde en tijd
KokenKoken
Stoofvlees kruiden

Bereiding van je stoofvlees

  • Snij de runderriblappen in grove stukken.
  • Verwarm de roomboter met de tomatenpuree in een grote pan en roer dit goed door. Zodra de boter helemaal gesmolten is, voeg je het vlees toe.
  • Zet de warmtebron middelhoog en bak het vlees goed aan. Hou het vlees regelmatig in beweging, zodat je die donkere strepen in je pan krijgt. Dat is de basis van de smaak die je wil hebben. Blus het geheel hierna af met het bier.
  • Stop de laurierblaadjes, steranijs en kardemom in een thee-ei en voeg samen met de kruidentakjes toe aan de pan met vlees en breng het geheel aan de kook gedurende 1 minuut. Zet de warmtebron helemaal laag en laat het vervolgens heel zachtjes sudderen voor ongeveer 2 tot 4 uur.
  • Blijf tussentijds zo nu en dan roeren over de bodem, controleer het vlees en als je merkt dat het vocht te dik wordt en het vlees is nog taai, voeg dan een beetje water toe, kopje per kopje. Zo zorg je dat de suikers die vrij komen niet aanbranden en kan het vlees rustig verder garen.
  • Proef het vlees totdat deze lekker mals is geworden. Voeg pas als allerlaatste wat zout toe als het stoofvlees de gewenste dikte heeft. En voilà, perfect stoofvlees!
Serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree en haricots verts.
Heb je dit lekkere malse stoofvlees gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »