Mini kip saucijzenbroodjes

De laatste dagen van het jaar zijn ingegaan. We hebben de drukke en gezellige kerstdagen achter de rug en we gaan ons nu opmaken voor oudjaarsavond. En hoe leuk is het dan om iets speciaals bij de borrel op tafel te zetten. Deze mini kip saucijzenbroodjes zien er zo feestelijk uit en ze zijn ook nog eens heel leuk om te maken samen met de kinderen. Ze kunnen zich helemaal uitleven om de sterretjes uit het deeg te steken. En oh ja… ze zijn ook nog eens heel erg lekker. Ga je liever voor zoet? Probeer dan eens deze salted caramel pakketjes, ook een topper van een recept. Wij wensen al onze volgers en kookfanaten een prettige jaarwisseling en op naar een nieuw mooi jaar!

12 stuks
15 minuten + 20 minuten oventijd
mini-kip-saucijzenbroodjes

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg 270 gr
  • 150 gr kipgehakt
  • 1 tl sambal
  • 2 el paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • sesamzaadjes
  • peper en zout
  • ster uitsteekvormpje
KokenKoken
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe het kipgehakt in een kom en doe hierbij 1 ei, paneermeel, sambal, paprikapoeder en de gehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar. Mocht het gehakt nog wat te nat zijn, voeg dan wat extra paneermeel toe.
  • Rol het bladerdeeg uit en gebruik het uitsteekvormpje om 24 sterren uit het deeg te steken. Als je niet voldoende deeg hebt, doe dan alle restjes bij elkaar en rol dit uit, zodat je de overige sterren kunt uitsteken. Leg 12 sterren op het bakpapier op de bakplaat.
  • Leg in het midden van de ster een beetje van het gehakt en laat de randjes vrij. Bestrijk de randjes met wat water en dek af met een andere ster en druk de randen goed aan. Herhaal dit met de overige sterren.
  • Klop het eigeel van het tweede ei los en bestrijk de sterren hiermee. Strooi hierna wat sesamzaadjes over de sterren.
  • Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 20 minuten, totdat de sterren mooi goudbruin zijn geworden.
  • Je kunt de sterren ook van tevoren maken en voor het serveren even opwarmen in de oven.
Deze ster saucijzen kun je natuurlijk ook maken met bijvoorbeeld rundergehakt.
Heb je dit recept gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten