Wraps met gehakt

Probeer ook eens deze wraps met gehakt, een heerlijk Mexicaans gerecht. Ideaal om te serveren als je bezoek krijgt, want het is super makkelijk om te maken. Je kunt voor de wraps de ingrediënten gebruiken die jij het lekkerst vindt, varieer er op los! Ook lekker met bijvoorbeeld kip of een vegetarische variant met vega gehakt of kidneybonen. Dit recept valt voor ons toch wel in de categorie ‘comfort food’.

2 personen
30 minuten
Wraps met gehakt

Ingrediënten

  • 5 tortilla wraps
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr gehakt
  • 140 gr mais
  • 1 gele paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • geraspte cheddar kaas
  • 100 gr crème fraîche
  • 1 avocado
  • 3 bosuitjes
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl koriander
  • olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • ¼ tl chilipoeder
  • 1 citroen
  • peper en zout
KokenKoken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de rode ui, pers de knoflook en snij de paprika in reepjes. Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie en voeg daarna de paprika en mais toe. Hierna voeg je het gehakt toe en bak deze rul. Breng op smaak met peper, zout, komijn-, koriander-, paprika- en chilipoeder.
  • Doe in een andere pan wat olijfolie en voeg hier bij de tomatenpuree. Bak dit even goed aan, zodat het ontzuurt. Dan kunnen de tomatenblokjes erbij. Breng op smaak met peper en zout. Op de bodem van de ovenschaal doe je een klein laagje van de tomatensaus.
  • 2/3 van de tomatensaus voeg je toe aan het gehaktmengsel en meng dit goed door elkaar terwijl het nog even door warmt.
  • Schep het vruchtvlees uit de avocado en prak deze fijn en meng met een ½ el crème fraîche en het sap van een halve citroen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Smeer de wraps in met een laagje van de avocado, leg in het midden wat van het tomaten-gehaktmengsel. Rol de wraps op en leg in de ovenschaal.
  • Verdeel de laatste tomatensaus over het midden van de wraps en daarover heen de rest van de crème fraîche. Top af met wat geraspte kaas.
  • Schuif de schaal voor zo’n 10 minuten in de oven.
  • Snij de bosui in ringen en strooi deze over de wraps met gehakt als ze uit de oven komen.
Wist je dat je tortilla wraps heel makkelijk zelf kunt maken? Je vindt hier het recept.
Heb je de wraps met gehakt gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten