Wraps met ketjapkip en mango

Deze maand hebben we weer een heerlijk recept gemaakt voor de maandelijks foodswap. Deze keer zijn we gelinkt aan het blog van ‘Duizend en 1 dag‘ die bijgehouden wordt door Martine. In 2010 is Martine begonnen aan het Day zero project. Dit is een project waarbij je 101 doelen opstelt die je dan vervolgens in 1001 dagen gaat behalen. De vorderingen worden bijgehouden op een blog. Maar omdat de doelen van Martine veel met eten en koken te maken hadden heeft ze het Day zero project losgelaten en is ze verder gegaan als foodblog. ‘Duizend en 1 dag’ staat boordevol heerlijke recepten van Martine, van een heerlijke lunch tot lekkere pasta’s en pizza’s. Ze beoordeelt zelfs restaurants en houdt daarnaast ook een overzicht bij van de reizen die ze maakt. 

Al met al een heel leuk en ver(s)makelijk blog waar wij de wrap met ketjapkip hebben uitgekozen om te maken voor Koken met Familie. We hebben het recept iets aangepast door in plaats van honing, blokjes mango toe te voegen als mooie zoete smaak tegenover het zout van de ketjap en het pittige van de peper. Daarnaast hebben wij geen brood gebruikt maar volkoren wraps. Bekijk hieronder onze versie van de wraps met ketjapkip en mango. Eet smakelijk!

4 personen
45 minuten
Ketjapkip wraps

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 1 Spaanse peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 6 grote volkoren wraps
  • olijfolie
  • 150 ml ketjap
  • 1 mango
  • 50 ml water
  • 2 flinke handen sla
  • halve komkommer
  • 2 tomaten
KokenKoken
Ketjapkip wraps

Bereiding

  • Snij de kippendijen, mango, tomaten en komkommer in blokjes. Hak de Spaanse peper fijn, laat de pitjes erin zitten om het gerecht lekker pittig te maken. Schil en rasp de gember en de knoflook en zet alle ingrediënten even apart.
  • Verhit in een grote koekenpan een scheut olijfolie en bak hierin de peper en de knoflook voor ongeveer een minuut.
  • Voeg de blokjes kippendij toe en bak deze op hoog vuur rondom bruin.
  • Doe hierna de ketjap en het water erbij, meng het door elkaar en zet het vuur laag. Laat dit mengsel ongeveer een kwartiertje zachtjes pruttelen met een deksel op de pan.
  • Vervolgens zet je het vuur hoog en laat je het vocht inkoken, totdat de saus lekker dik is en aan de kip blijft kleven. 
  • Verdeel de kip blokjes over de wraps en voeg de tomaten, komkommer, sla en mango toe. Rol de wraps op en smullen maar.
Met de topping kun je uiteraard flink variëren, bijvoorbeeld met bosuitjes of avocado. De wraps kun je ook zelf maken, klik hier voor het recept.
Heb je de wraps met ketjapkip en mango gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten