Hachee met champignons

Dit jaar met Kerst gaan wij ouderwets voor deze heerlijke hachee met champignons. We mogen deze dagen de deur niet uit, dus hebben we genoeg tijd om het vlees lekker lang te laten stoven. Maak het thuis gezellig met elkaar, doe de kaarsjes aan en speel spelletjes, terwijl het vlees langzaam op het vuur staat te pruttelen. Hachee is lekker bij bijvoorbeeld rode kool, aardappelpuree, verse frites of rijst. En ideaal om een dag van tevoren klaar te maken, het vlees is vaak de volgende dag nog lekkerder! De champignons en de zilveruitjes geven het gerecht extra smaak.

2 personen
30 minuten + 3 uur stoven
Hachee met champignons

Ingrediënten

  • 500 gr sukadelappen
  • 2 uien
  • 1,5 el bloem
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1,5 el boter
  • 2 laurier blaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 175 gr champignons
  • 150 gr zilveruitjes
  • 2 el rode wijn azijn
  • 2 el ketjap manis
  • ½ l warme runderbouillon
  • 1,5 el appelstroop
  • zout en peper
KokenKoken

Bereiding

  • Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2,5 cm en bestrooi het met de bloem, peper en zout. Zorg dat de bloem het vlees helemaal bedekt. De bloem zal zorgen voor een mooie binding. Bak het vlees in wat zonnebloemolie rondom bruin en haal het uit de pan.
  • Snipper de uien en snij de champignons in stukjes. Neem een stoofpan en smelt hierin de boter. Fruit de ui glazig en doe hierna de champignons erbij en bak even mee. Hierna kun je de zilveruitjes toevoegen.
  • Voeg het vlees toe aan de pan met daarbij de laurier blaadjes, kruidnagels, rode wijn azijn, ketjap manis en de warme bouillon. Roer alles even goed door elkaar. Het vlees moet nu helemaal onder staan, anders voeg je nog wat extra bouillon toe.
  • Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag en stoof 2 uur met de deksel schuin op de pan. Het moet heel zachtjes pruttelen.
  • Na 2 uur controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit. Eventueel kun je dan nog wat bouillon toevoegen. Roer nu de appelstroop door de hachee.
  • Laat de hachee nog minimaal 1 uur stoven, verwijder hierna de kruiden en controleer de garing van het vlees of deze lekker zacht is geworden. Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper.
  • Serveer de hachee met champignons direct of laat het afkoelen. Je kunt de hachee op een later moment verwarmen op laag vuur of in de oven op 180 graden voor zo’n 20 minuten.
Prik de kruidnagels in de blaadjes laurier, zo raak je ze niet kwijt in de pan.
Heb je de hachee met champignons gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »