’t Heerlijk avondje is bijna gekomen! Gezellig met de familie bij elkaar komen of samen met vrienden spelletjes doen met uiteraard daarbij cadeautjes, want die kunnen niet ontbreken. Hopelijk zal Sinterklaas jouw huisje niet overslaan. Denk je aan Sinterklaas, dan denk je direct aan speculaas en pepernoten. Maar wij hebben voor jullie dit keer een heerlijk hartig recept.
Niet zoet, maar hartig
We kennen natuurlijk allemaal de populaire banketstaaf die we eten tijdens Sinterklaas. Wil je nou een keer wat anders? Maak dan eens deze hartige banketletter met spinazie en feta, hoe leuk ziet deze eruit? Als je niet zo van spijs houdt, is dit een perfect alternatief. Serveer hem bijvoorbeeld tijdens het Sinterklaas diner, de gourmet of tijdens de borrel. Zo wordt pakjesavond een extra groot feest.
Ga je toch liever voor zoet? Kijk dan eens bij onze andere Sinterklaas recepten:
Hartige banketletter
30
minutes30
minutes1
hourIngrediënten
1 rol bladerdeeg
400 gr verse spinazie
1 teentje knoflook
2 sjalotjes
200 gr feta
5 gr verse dille
1 ei
bloem
sesamzaadjes
olijfolie
peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Verdeel wat bloem over het werkblad en rol hierover het bladerdeeg uit. Rol met een deegroller of een fles het deeg nog wat verder uit tot een rechthoek van ca. 30 cm breed en 35 cm lang. Snij de plak in de lengte doormidden en plak ze aan elkaar vast. Laat het deeg iets overlappen en druk aan met een beetje water. Je hebt nu een lange smalle rechthoek van ca. 70 cm lang. Zet dit even apart.
- Doe wat olijfolie in een pan en doe hierin de spinazie en laat dit slinken in ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Laat de spinazie goed uitlekker in een vergiet. Druk het vocht eruit met de bolle kant van een lepel en doe daarna de spinazie in een kom.
- Snipper de sjalot en de knoflook. Doe opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en fruit de sjalot en de knoflook voor een paar minuten. Voeg dit bij de spinazie en meng door elkaar.
- Hak de dille fijn en verkruimel de feta en voeg dit toe aan de spinazie in de kom en meng het door elkaar.
- Verdeel het mengsel in de lengte over het bladerdeeg en laat de randen vrij. Maak de randen vochtig met wat water. Vouw het deeg voorzichtig over het mengsel en druk de randen goed aan. Zorg dat de naad aan de onderkant zit door de staaf iets door te rollen. Vorm nu de letter S van de staaf. En leg de letter voorzichtig op de bakplaat.
- Klop het ei los en bestrijk hiermee de letter. Bestrooi de sesamzaadjes erover en schuif de letter in de oven voor 30 minuten, totdat deze mooi goudbruin is geworden.